V Levoči sa začala dvojdňová filmová prehliadka tvorby Slovenskej televízie

04.11.2005 Levoča

Levoča 4. novembra (TASR) - Filmová prehliadka tvorby Slovenskej televízie s predpremiérou hraného filmu \"Ticho\" sa začala dnes v Mestskom divadle v Levoči. ...
Levoča 4. novembra (TASR) - Filmová prehliadka tvorby Slovenskej televízie s predpremiérou hraného filmu \"Ticho\" sa začala dnes v Mestskom divadle v Levoči. Prológom dvojdňového podujatia, ktoré oficiálne otvoria popoludní, je prezentácia série dokumentárnych filmov.

Medzi päticou vybraných snímok sú dve z tatranského prostredia. Okrem 29 minútového dokumentu režiséra Zdena Vlacha o vysokohorskej faune a flóre \"V ríši kamzíka tatranského\" zaradili organizátori do programu dokumentárny film \"Vietor\". Režisér Ivan Ostrochovský nakrútil 26 minútový dokument, ktorý je návratom do Vysokých Tatier rok po zničujúcej víchrici a následnej kalamite.
V programe sú i besedy s tvorcami filmov a po oficiálnom otvorení dostanú priestor umelecké dokumentárne filmy. V podvečer o 18. hodine uvedú v predpremiére debutový film scenáristky a režisérky Zuzany Liovej \"Ticho\". Je autentickým pohľadom na život jednej rodiny, približuje obyčajných ľudí, ktorí sa nanovo učia prijímať a dávať lásku.
V sobotu pokračuje prehliadka premietaním dokumentárnych filmov s historickou tematikou.
Na organizovaní prehliadky sa spolupodieľajú mesto Levoča, tamojšia Správa účelových zariadení a Spišské múzeum.
 

Vyberte región